Agnes 975 jaar

De Egmondse parochie van de H.Agnes viert in 2011 haar 975 jarig bestaan en het 125 jarig bestaan van het huidige kerkgebouw aan de Voorstraat. Een verre voorganger van het huidige kerkgebouw verdween in 1741 voorgoed in zee.

Op zondag 15 mei 2011 om 10.00 uur gaat de bisschop van Haarlem, mgr. dr Dirk Jan Schoon, voor in de eucharistieviering, geassisteerd door de pastoor van de parochie Rudolf Scheltinga.

Om 9.40 uur vertrekt er een processie vanaf de plek waar de vorige kerk stond in de Zuiderstraat. Al biddend en zingend trekt men op naar het huidige kerkgebouw. De processie wordt gevormd door het Mannenkoor, vele gasten en parochianen, het Gospelkoor de Seasingers en de pastoor + de bisschop. Er is ook een live verslag te volgen op de Egmondse Radio 80. In de kerk wacht het Kerkkoor – op de orgelzolder – om het Intredelied aan te heffen zodra de bisschop de trappen van het kerkgebouw betreden heeft: ‘Dit huis gereinigd en versierd, waar Gods gemeente bruiloft viert’. Aansluitend aan de kerkdienst is er koffie/thee én een receptie.
’s Middags is er een programma speciaal voor parochianen welke aan het eind van de middag/begin van de avond wordt afgesloten met een barbeque.
Op woensdagavond 25 mei is er om 20.00 uur een Speciaal Orgelconcert – op die dag is het nl. 60 jaar geleden dat het orgel – in de huidige staat – weer ingebruik werd genomen. Het Kerkkoor verleent medewerking aan dit concert en ook alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld om vocaal in te stemmen! Na afloop een drankje en een hapje. Meer informatie op http://egmond.okkn.nl, oa voor ‘feestartikelen’.

Bron: Egmond

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 12 mei 2011