Vredesweek van start

Jan Terlouw beedigd als Minister van Vrede 
‘Het onrecht dat voortvloeit uit oorlog is zo onbeschrijflijk, dat we niets mogen nalaten om er iets aan te doen.’ Deze woorden sprak Jan Terlouw donderdag 15 september uit in de Kloosterkerk, tijdens zijn beëdiging als Minister van Vrede. Samen met staatssecretaris Petra Stienen (Midden-Oostendeskundige en auteur) leidt Jan Terlouw het eerste Ministerie van Vrede. In de Vredeskrant staat een interview met de minister en de staatssecretaris.  
  
Voetballen voor Vrede 
Op de Internationale Dag van de Vrede, woensdag 21 september, wordt op het Plein in Den Haag een vriendschappelijke voetbalwedstrijd voor vrede gespeeld. Oud-scheidsrechter Dick Jol leidt de wedstrijd. De deelnemende teams zijn van IKV Pax Christi, MasterPeace, en het Nationale Militaire Equipe vrouwenvoetbalteam van het Ministerie van Defensie. De wedstrijd begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Iedereen is welkom om de spelers aan te moedigen!
 
Boekenfair 
IKV Pax Christi zamelt tijdens de Vredesweek landelijk tweedehands boeken in voor Etana Books, de eerste vrije bibliotheek in de Syrische hoofdstad Damascus. Lever je boeken in (tijdens kantooruren) bij het kantoor van IKV Pax Christi in winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht of de diverse Ambassades van het Ministerie van Vrede. Op zaterdag 24 september verkopen we de boeken tijdens een boekenfair op het kantoor van IKV Pax Christi. De opbrengst gaat naar Etana Books. 

 
Nacht van de Vrede barst los in Tivoli 
Een rockband uit Kosovo, een acteur uit Egypte, hiphop-talent uit de Palestijnse gebieden en van eigen bodem de inmiddels gevestigde namen Jungle by Night en Kraak & Smaak. De Nacht van de Vrede, woensdag 21 september van 19.00 tot 24.00 uur in Tivoli, vormt de spetterende afsluiter van de Internationale Dag van de Vrede. De Nacht van de Vrede is een initiatief van Pax-it, de jongerenafdeling van IKV Pax Christi. Kaarten zijn te verkrijgen bij Tivoli.

  
Vredesweek 2011 komt naar je toe 
Van vredesfeest tot historische spel, van maaltijd tot debat: tijdens de Vredesweek barst het land van de activiteiten rond de thema’s vrede en veiligheid. Kijk voor een overzicht van de Vredesweekactiviteiten bij jou in de buurt op de website van het Ministerie van Vrede.  

Zie voor meer de website

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 16 september 2011