Lezing over de Champaigne verplaatst

De voor 10 maart aangekondigde lezing van drs. Lidwien van Buuren over Philippe de Champaigne is vanwege de uitvaart van pastoor Piet van Tilburg verplaatst naar zaterdag 28 april a.s. Locatie en tijd zijn gelijk gebleven.
De lezing is ter voorbereiding van een reis van de Werkgroep Sint Willibrord naar Port-Royal, Frankrijk, in de week na Pinksteren.

Philippe de Champaigne en zijn spannende relatie met enerzijds het Franse hof (Kardinaal Richelieu, Koning Lodewijk XIII en vooral XIV) en het groeiende absolutisme en anderzijds het klooster Port-Royal. Hierin komt de strijd om het formulier en de geschiedenis van Port-Royal aan bod. In deze lezing gaat het ook over of er zoiets als een ‘jansenistische’ esthetiek bestaat, wat dat inhoudt en of je Champaigne een ‘jansenistische’ schilder kunt noemen. Deze bijeenkomst is door de Werkgroep Sint Willibrord gepland voor zaterdag 28 april 2012 om 14.30 uur in de Torenpleinkerk, Schoolstraat 5 te Vleuten.

NB Deze lezing staan open voor iedereen die de interesse voor Port-Royal deelt, wel wordt gevraagd zich aan te melden (tot uiterlijk een week tevoren) bij Rina Homan of Gerard Schoonderbeek.