Afscheid, feest…

Afscheid, feest, herberg voor jong en oud, over grensen heen: allemaal toepasselijke benamingen voor wat er op zondag 26 augustus in Hengelo plaats vond. Pastoor Klaas-Jan Homan nam na drie jaar afscheid als rector van de Statie Twente. Drie enthousiaste jaren met grote verplaatsingen, het betrekken van een eigen gebouw, het regelmatig bivakkeren in een stacaravan en de spirit erin zien te houden.

De dienst waarin afscheid genomen werd van de emeritus pastoor was ongekend, er waren gasten uit Arnhem en Münster en een grote groep Katholiek Apostolen uit Scheemda, het kerkgebouw had nog nooit zo vol gezeten met meer dan zestig kerkgangers.

Vanzelfsprekend waren er na de dienst weer de nodige afscheidswoorden en geschenken.

 

Foto’s: Rina Homan

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 28 augustus 2012