Pastoor Wijker pakt uit

Pastoor Leen Wijker liep twee jaar geleden de 2800 kilometer lange pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Een rugzak vol ervaringen heeft hij nu uitgepakt, wat resulteerde in een boek ”Gaandeweg”, dat op donderdag 6 september a.s. om 20.00 uur wordt gepresenteerd in Plantage boekhandel Voorhoeve aan de Kerkstraat 79 te Hilversum.

Een reisbeschrijving op verschillende niveaus. De wegen en paden, de dorpen en steden en de kunst. Het weer, de ontberingen, de schoonheid van het landschap. En de wat “hogere” weg.  Wat doet zo’n tocht met de pelgrim in zijn hoofd, wat doet de weg met zijn geloof en wat doet de route met zijn leven.

Leen Wijker (1958) werd in 1988 in Utrecht tot priester gewijd en sinds die tijd is hij werkzaam als pastoor in het aartsbisdom Utrecht. De laatste jaren is hij pastoor van de Oud-katholieke parochie Sint Vitus op het Melkpad in Hilversum.

Wijker heeft met “Gaandeweg” een uniek boek toegevoegd aan de beschrijvingen van de route naar Noord-Spanje. Een belangrijk en zeer leesbaar boek voor iedereen die belangstelling heeft voor het fenomeen pelgrimage. Genieten van een goed boek in je luie stoel en je in gedachten laten meevoeren over de verschillende wegen die Wijker beschrijft. En ongetwijfeld zullen er mensen zijn die na het lezen van Gaandeweg zeggen: “Ik wil zelf wel eens een stuk van die route lopen”. Die mensen kunnen het boek verder gebruiken als bron van tal van nuttige en praktische tips.

Donderdag 6 september, vanaf 20.00 uur, signeert Leen Wijker zijn boek en kunnen de kopers van “ Gaandeweg “  en andere belangstellenden ook genieten van een hapje en een drankje.
Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan de aartsbisschop van Utrecht, Dr. Joris Vercammen.
U bent van harte welkom!

Gaandeweg wordt ook verkrijgbaar in de webshop en gaat € 19,90 kosten (excl. verzendkosten).

ISBN 9789057871696 grote paperback, 168 pagina’s geheel full colour

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 27 augustus 2012