Winterweekend jongeren

Tijdens het weekend van 18 t/m 20 januari was een vijfentwintigtal jongelui op winterweekend, georganiseerd door de kampeleiding en de jongerenpastor. Een impressie van D. Jongerius:

Voor de meeste van ons begon het met een barre toch met al onze spullen naar de groepaccommodatie waar we gingen “slapen” dit weekend. Eenmaal daar aangekomen was het verdelen van de kamers snel gedaan, iedereen kende wel iemand of maakte snel vrienden, ook voor de paar laatkomers was er nog plek bij de mensen waar ze bij wouden liggen.
Daarna hebben we kennis gemaakt met iedereen en groepjes gemaakt voor in de Efteling. Al snel daarna volgde het eerste super gezellige potje weerwolven.
Rond een uur of 11 gingen we naar bed, niet slapen: naar bed, slapen gebeurde pas rond half 1.
De volgende ochtend moesten we weer vroeg opstaan en naar de Efteling, met zijn alle in de bus (paste maar net). Eenmaal in de Efteling ging ieder groepje zijn eigen weg.
Het was super koud daar in de buitenlucht en veel attracties waren gesloten, vooral veel achtbanen maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen heeft een leuke dag en een super grote zak friet van de leiding gehad. Toen we naar huis gingen vond iedereen het jammer. Die avond hebben we alweer heel veel weerwolven gespeeld en hele lekker spaghetti gegeten.
Toen was er een disco met cocktails, allerlei sapjes werden gemixt en het zag er heel feestelijk uit. Daarna heeft iedereen zijn slaapzak gepakt en zijn we in de grote zaal gaan liggen en hebben we Harry Potter en de orde van de feniks gekeken. Iedereen viel tijdens te film al in slaap en daarna gingen we naar de kamers. Deze keer ging iedereen wel slapen, in ieder geval op de kamer waar ik lag.

De volgende ochtend heeft iedereen zijn spullen in gepakt en hebben we samen met de inval jongerenpastor een kleine dienst gehouden. Daarna hebben we nog wat spelletjes gedaan en wat kaartenhuizen gebouwd en toen werden de eerste mensen al op gehaald.
Iedereen heeft het super gehad en dat was niet lastig want de leiding had een super leuk kamp voorbereid!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 26 januari 2011