Anglicaanse priester Sjoerd Bonting uitgevaren

Vandaag werd in Saint Mary’s Chapel tussen Goor en Diepenheim de eerder deze week overleden prof.dr. Sjoerd Bonting uitgevaren. Emeritus bisschop A.J. Glazemaker was hierbij aanwezig.
Sjoerd Bonting (geboren 1924) was als Anglicaans priester actief in Twente en deed in het verleden ook dienst in de oud-katholieke parochies, waaronder die van Arnhem en Nijmegen. Een aantal malen was hij ook als vertegenwoordiger van de Anglicanen te gast op de synode van de geestelijkheid.
Na zijn promotie in de biochemie in Amsterdam in 1952, werkte hij dertien jaar in de Verenigde Staten. Van 1965 tot 1985 was hij hoogleraar biochemie aan de Radbout Universiteit in Nijmegen. Tot 1993 deed hij vervolgens resarch voor het internationaal ruimtestation van de NASA. Hij publiceerde verschillende boeken rond de dialoog tussen natuurwetenschap en theologie.

Een boeiende man met diepe inzichten is heen gegaan.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 8 maart 2013