Van Jozef en grondboringen

Het was een mooi weekend om op leringweekend te gaan, het weekend van 19-21 april. Zeker als je een weiland (met sloot), lammetjes en een hond die erg graag wil spelen bij de hand hebt.

Het werd dan ook een mooi, zonnig, gezellig èn leerzaam weekend! Wel 27 kinderen van 8 tot en met 14 jaar uit de regio’s Utrecht en Agath waren naar Hei- en Boeicop gekomen voor de lering over het heilige boontje Jozef. Hoe een vervelend, verwend heilig boontje tóch een voorbeeld kan zijn, daar kwamen we met z’n allen achter.

Natuurlijk werd deze lering niet alleen gegeven door middel van een verhaal van de catecheet, we renden ons rot, maakten een nachtwandeling, kwamen erachter dat de chocola niet altijd eerlijk verdeeld wordt, bliezen bellen de lucht in en belandden zelfs nog even in de gevangenis.

Op zaterdagmiddag werd de bodem van Hei- en Boeicop onderzocht; grondboringen brachten verschillende grondlagen in beeld en de klei werd verder verwerkt tot kunstwerken en daarna afgebakken in de eigenhandig opgestookte kleioven. Omdat er toen toch vuur was, is meteen het kampvuur maar even opgestookt en werden er nog wat broodjes gebakken.

Tijdens het bonte uurtje bleek maar weer eens hoeveel creativiteit en lef er in deze groep zat, van jongens die professioneel opgemaakt werden, tell sell reclames over het graan van Egypte, de dansmoves van Gangnam Style en kuikentje Piep tot een nieuwsuitzending van het jaar 2043 waarin bleek dat de jongeren uit onze kerk het ver gaan schoppen in de Showbizz.

Kortom, een zeer geslaagd weekend waarna er nu al uitgekeken wordt naar volgend jaar!

Met dank overgenomen van de o.k. jongerensite. Zie daar ook voor meer foto’s.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 22 april 2013