Lezing over Filippijnse Kerk

Op 14 mei hield Dr. Revollido, één van de meest vooraanstaande theologen van de Iglesia Filipina Independiente, een zusterkerk van de Oud-Katholieke Kerken van de Unie van Utrecht, een lezing in het seminariegebouw in Amersfoort. Een gemengd gezelschap van geestelijken, theologen, en leken van binnen en buiten de eigen kerk bezocht de lezing. De lezing was inspirerend en liet voelen hoe zeer Dr. Revollido bij zijn kerk betrokken is. De Iglesia Filipina Independientei heeft haar wortels in de worsteling van het Filippijnse volk om economische en politieke onafhankelijkheid; deze strijd duurt vandaag de dag nog steeds voort en de kerk betaalt er een hoge prijs voor.

 

Voor meer informatie over deze Filippijnse kerk en haar worsteling, zie: http://www.okkn.nl/webwinkel/119/alberto_b._ramento

Met dank aan Peter-Ben Smit

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 21 mei 2013