Leen Wijker 25 jaar priester

Pastoor Leen Wijker vierde op zaterdag 30 november zijn 25 jarig priesterjubileum in zijn parochiekerk van de heilige Vitus in Hilversum. Een duidelijk ontroerde Leen Wijker ging tijdens zijn preek in op de tekst van de roeping van Samuel, die gebruikt werd bij zijn wijding in de Janskerk te Utrecht door bisschop A.J. Glazemaker en waarmee hij op al zijn standplaatsen tot nu toe op enigerlei wijze werd geconfronteerd.
Naast de nodige familieleden en vrienden, waren verschillende collegae en oud-parochianen naar Hilversum getogen om de feestelijke viering mee te maken. Aartsbisschop Joris Vercammen sprak aan het einde van de dienst de jubilaris toe, evenals mw. H. Plomp- van Daal namens het kerkbestuur.
Een geanimeerde ontvangst volgde en ’s avond pakte de jubilaris groots uit voor een gezelschap van collegae en vrienden met een voortreffelijk diner. De jubilaris kookt zelf ook graag en houdt van lekker eten en dat werd de gasten ook niet onthouden.
Zie voor een uitgebreide fotorapportage de website van Hilversum.
foto: Dio van Maaren
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 december 2013