Oproep netwerk

Op de website van de oud-katholieke jongeren verscheen onderstaand bericht voor alle kampleiders, catecheten, kinderkerkleiding en anderen. Kortom: voor ieder die met jongeren werkt in onze kerk. 

Hierbij willen we je van harte uitnodigen om naar de netwerkbijeenkomst jongerenwerk te komen op zaterdag 25 januari 2014.

Deze bijeenkomst is bedoeld om met alle mensen die met jongeren werken in onze kerk ideeën en verhalen uit te wisselen en gezamenlijk te komen tot een beleid voor de komende jaren. De centrale vragen van deze dag zullen zijn:

1)    Wat willen we idealiter bereiken met de activiteiten die we nu organiseren?

2)    Wat zou nou een oud-katholieke kerk met jongeren kunnen willen bereiken? Wat zouden we meer voor jongeren moeten/kunnen doen?

Door middel van een inleiding, discussies en uitdagende stellingen hopen we samen tot een nieuwe impuls in het jongerenwerk te komen. De discussie zal geleid worden door Johannes van Riessen.

Praktisch: de dag duurt van 10.00 tot 16.00 en zal plaats vinden in het gebouw van de Oud-Katholieke Kerk aan de Koningin Wilhelminalaan 3 te Amersfoort.

En waarom zou nou juist jíj moeten komen? Omdat we graag van iedereen inspiratie willen krijgen en weer nieuwe inspiratie willen meegeven. Omdat het de kans is om mensen te leren kennen en nieuwe ideeën op te doen. Omdat het een mogelijkheid is om eens te verzuchten dat het heus niet allemaal zo makkelijk is. Omdat het lastig is om te weten wat jongeren willen en waar ze behoefte aan hebben en helemaal om dan zelf met iets goed te komen. En omdat het goed is om het daar met elkaar over te hebben. Omdat het niet zo evident is dat jongeren en kerk niet met elkaar door een deur kunnen maar het vaak wel zo lijkt. Daarom dus!

Aanmelden kan tot 25 december bij Jutta Eilander (jutta@okkn.nl)

Voor de lunch en borrel wordt gezorgd, eventuele dieetwensen graag doorgeven.  

Jutta Eilander
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 december 2013