Terug van weggeweest

Zondag 6 april wordt kanunnik Leen Wijker (55) tijdens een pontificale eucharistieviering geïnstalleerd als pastoor van de parochie Schiedam door aartsbisschop Joris Vercammen. De dienst begint om 13.30 uur. Na bijna elf jaar in Hilversum te hebben gewerkt is Leen Wijker door de aartsbisschop overgeplaatst naar Den Haag en Schiedam. Schiedam is een vertrouwde plek, want van 1988 tot 1994 heeft hij als beginnend pastoor gewerkt in de parochies van Rotterdam (Nobelstraat) en Schiedam en werd toen verantwoordelijk voor de samenvoeging van de beide parochies. Een weinig benijdenswaardige taak als startend pastor.
Vorige maand verhuisde hij van Hilversum naar Schiedam, binnenkort betrekt hij de pastorie in Den Haag. Hij zal dan de parochie Schiedam op een vaste dag in de week bedienen vanuit Den Haag. 

Er is in de twintig jaren veel veranderd in Schiedam, de parochie doet er alles aan om te overleven, zo is het kerkgebouw een aantal jaren geleden geheel gerestaureerd en worden er nu plannen gemaakt voor het hergebruik van de pastorie en na wat moeilijke jaren veert ook het leven van de parochie weer op. Een dynamische pastoor als Leen Wijker komt dus als geroepen.
Wij wensen hem veel zegen toe in Schiedam.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 31 maart 2014