Wouter Blacquière in het zonnetje gezet

Onderscheidend betrokken

Zondag 25 mei j.l. vierde de geloofsgemeenschap van de Paradijskerk dat organist Wouter Blacquière al meer dan 25 jaar trouw het orgel bespeelt.
Aan het einde van de feestelijke eucharistieviering, waarin natuurlijk de Laurentiusmis gezongen werd (gecomponeerd door Wouter), werden Wouter en zijn vrouw Els gevraagd af te dalen van de koorzolder om naar voren te komen. Namens de parochie sprak kerkmeester Teun van Dam enkele woorden, waarna Wouter een dankpresentje ontving. Echtgenote Els kreeg prachtige bloemen als dank voor de ondersteuning die zij Wouter biedt. Denk hierbij aan het registreren van het orgel en bladmuziek omslaan.
Maar daar bleef het niet bij: er was meer. Namens het Collegiaal Bestuur overhandigde pastoor De Rie de oorkonde ‘Onderscheidend betrokken’ voor Wouters trouwe inzet van zijn talenten voor de gemeenschap en ontving Wouter de icoon van de Heilige Willibrord – apostel der Nederlanden – “als teken dat de verkondiging van het evangelie niet mogelijk is zonder de trouwe en vaardige handen van de gelovigen”.
Hierna gaf pastoor De Rie een bijzondere zegen aan Wouter. Onder handoplegging bad hij om zegen voor hoofd, hart, handen en voeten (het gereedschap van de organist om orgel te spelen). Dat deze steeds in harmonie mogen zijn om mensen te raken in het hart met muziek. Na de viering was er gelegenheid Wouter te feliciteren en te bedanken.
We hopen als geloofsgemeenschap van ‘Het Paradijs’ dat Wouters hemelse klanken nog vele jaren onze kerk zullen vullen.

Tekst: PR-Commissie Paradijskerk
Foto’s: Bob Kos
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 27 mei 2014