Douchegel op zee….

Veel zeevarenden ‘vieren’ Kerstmis op zee. Omdat de havens niet werken, kost voor anker liggen met Kerst hen veel geld. De meeste schepen doen daarom juist de dagen ervoor de haven aan, om daarna snel weer te vertrekken. 

The Mission to Seafarers Vlissingen wil met het schenken van een kerstpakket hun kerstdagen op zee wat extra luister bij zetten. Zij verzorgen 300 pakketten die aan boord kunnen worden meegenomen. In de pakketten zit een telefoonkaart om naar huis te bellen, een das of muts, wat versnaperingen en douchegel. 

Het zou een heel mooi gebaar van de kerk zijn als de douchegel door parochies en staties geschonken zou worden. Als elke kerkplek 10 à 15 flesjes schenkt, hebben we al voldoende.

Doet u mee?
Op de synode 2015 – 21 november – zullen we de flesjes inzamelen. Wilt u ze aan uw synodaal of geestelijke meegeven?
Hiervoor alvast onze dank!

Ank en Remco Robinson-Muller,
havenpastores van Vlissingen.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 19 oktober 2015