No place like home

Voor de voorpagina van de laatst verschenen Oud-Katholiek is een foto van fotografe Dida Mulder gebruikt. Dida volgde gedurende twee jaar uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland en publiceerde de foto’s in haar project No place like home. Bijzondere en aangrijpende foto’s zijn het, die soms meer vertellen dan we in woorden horen.
Dida Mulder is afgelopen zomer op pelgrimspad gegaan. Ze wandelde met een coach over het Schotse eiland Mul naar Iona aan de westkust van Schotland. In een komende aflevering van het tv-programma De Pelgrim horen we haar zeggen, dat ze het zelf moeilijk vindt om thuis te zijn. Haar huis is niet zo’n home. En ze vertelt dat ze mensen als Mama Fatima, de vrouw op de voorpagina van De Oud-Katholiek, bewondert en benijdt; zij vinden steun in hun geloof, in een kracht buiten henzelf en staan stevig in hun leven.

Van harte aanbevolen, deze uitzending van De Pelgrim op zondag 10 januari, 23.35 uur, NPO2, een EO/IKON-productie. En na 10 januari terug te vinden via Uitzending gemist.


Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 7 januari 2016