Diakenwijding Leonie van Straaten in beeld

Op de zondagmiddag van 3 april jl. werd mw. Leonie van Straaten gewijd tot diaken in de parochiekerk van Ste.Maria Magdalena in Eindhoven. Bisschop Joris Vercammen schrijft over de wijding:

‘Gisteren heb ik Leonie van Straaten diaken mogen wijden. In een eivolle Eindhovense kerk werd door een honderdtal aanwezigen de wijding meegevierd en ‘mede-voltrokken’. De dankbaarheid dat  Leonie zich als ambtsdrager in de kerk beschikbaar stelt, was voelbaar in de aandacht en de betrokkenheid in de viering. De communio-opstelling, die men in de parochiekerk uitprobeert, maakt dat de wijding werkelijk midden in de gemeente plaatsvindt. De getuigenissen uit de parochie en de Gemeenschap ‘De Hooge Berkt’ bevestigden wat al langer duidelijk geworden is: Leonie is een betrokken, deskundig en wijs pastor die in staat is mensen te helpen om bij de diepere zin van hun leven te komen. De diaken is als een derde die met ons komt meelopen in naam van de Heer, want we moeten de weg naar Zijn Tafel vinden, om met het evangelie van de Emmaüsgangers te spreken. Een wijding die de paasvreugde alleen nog maar groter maakt.’

Hier een beeldverslag van de wijding: