Oerkreten in de bossen van Nunspeet

Van 23 t/m 30 juli werd in Nunspeet het ZAK-kamp (ZomerActiviteitenKamp) gehouden voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar. Het thema van dit kamp was De Oertijd.
Op zaterdag 23 juli begroetten de jongeren elkaar duidelijk met veel plezier. De meesten kennen elkaar al jaren van het Landkamp (leeftijd van 7 tot 15 jaar), maar ook de nieuwe deelnemers werden met een warme en open houding verwelkomd!
Eenmaal in Nunspeet werden de tenten opgezet en ging het programma van activiteiten van start. Gedurende de week werd er van alles ondernomen: van een bezoek aan Walibi tot een nachtelijke dropping, van yogales tot pinata’s maken, van hout halen in het bos voor het kampvuur tot het ‘dineren’ zoals dat in de oertijd gebeurde: zonder borden en bestek. Tijdens de survival werd een beroep gedaan op een ieders oerkrachten, net als bij het mountainbiken. Verder gingen de jongeren een dagje naar Zwolle om live te photo-shoppen.
Op zondagmorgen was er een viering en later in de week kwamen de beide jongerenpastores op bezoek. Onder hun leiding werd een spel gespeeld dat betrekking had op de oervaders en oermoeders uit de bijbel.
Ook mag niet onvermeld blijven de inzet van de kampleiding die met elkaar deze geslaagde week mogelijk maken! Gedurende het jaar steken zij veel tijd in de voorbereiding van de kampen. Dankzij hun bezielende leiding worden en blijven de jongeren bij onze kerk betrokken en verheugen deze zich weer op het kamp van het volgende jaar.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, juli 2016