‘Vergeet ons niet; bid voor ons’ – een bericht van PAX

In Syrië gaat de strijd maar door. Met name in Aleppo wordt momenteel zwaar gevochten. Vrouwen, mannen, jongens en meisjes in deze stad zijn radeloos. Zij worden al maanden beschoten en uitgehongerd door het leger van Assad en gebombardeerd door Rusland. Er is geen brandstof meer, voedsel en drinkwater raken op. Ook kinderen zitten in de knel, kunnen geen kant meer op en hun leven is in gevaar. Vorig weekend werd zelfs het laatste kinderziekenhuis in Oost-Aleppo door bommen verwoest.

Veel mensen voelen zich machteloos als het over Syrië gaat. Maar onze machteloosheid hoeft niet het laatste woord te hebben. Juist nu kunnen we betrokken blijven door de kracht van ons (gezamenlijk) gebed.

Vanuit Syrië ontvingen wij van onze partners en vrienden met wie wij werken, de wanhopige vraag om voor hen te bidden, nu de strijd nog heftiger oplaait en bommen blijven vallen. Zij smeken ons hen niet te vergeten en voor hen te bidden. 

Deze oproep willen wij graag met u delen. Hoewel er al veel voor Syrië gebeden wordt, wil PAX in het bijzonder vragen om nu in de Adventstijd deze verbondenheid ook zichtbaar te maken, door onze gebeden en boodschappen van hoop ook via onze website met elkaar en met de mensen in Syrië te delen. Zo verspreiden we het licht, en zijn we met elkaar verbonden.

U kunt hier een  boodschap van hoop en solidariteit achterlaten of een foto van een brandende kaars uploaden.

Wij vragen uw gebed, tijdens weekendvieringen in kerken, in speciale wakes, in gebedsgroepen, of persoonlijk thuis.

Bid om hoop voor Syrië;

Bid om bescherming van mannen, vrouwen en kinderen;

Bid voor hen die hulp willen bieden, die zich inspannen om licht te brengen in het leven van hen, die leven in de verwoesting;

Bid voor hen die onderhandelen voor vrede en zoeken naar mogelijkheden om overeenstemming te bereiken tussen alle verschillende partijen;

Bid dat er een einde zal komen aan deze oorlog;

dat toch de dag mag komen, die Jesaja heeft voorzegd:

“Er zal helemaal geen geweld meer zijn in je land. In je hele land zal niets meer verwoest worden. De muren van je stad zullen ‘Voorspoed’ heten en je poorten ‘Loflied’” (Jesaja 60:18).

Mede namens onze Syrische partners en vrienden: veel dank voor uw steun.

De medewerkers van PAX


Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 1 december 2016