Brochure over Anglicanen en Oud-Katholieken in Europa

Van 4 tot 8 juli 2017 vergaderde de Anglican–Old Catholic International Coordinating Council (AOCICC) in Königswinter bij Bonn, Duitsland. Deze Raad bestaat sinds 1998 en wisselt informatie uit over recente ontwikkelingen in de beide kerkgemeenschappen. Daarnaast wordt gezocht naar mogelijkheden om tot een sterkere samenwerking te komen.

De Raad heeft naar aanleiding van de vele vragen om meer informatie over elkaars kerken een brochure gemaakt met als titel Anglicans and Old Catholics together in Europe. De lancering van deze brochure vond plaats in Hotel Königshof in Bonn. Op deze historische locatie werd op 2 juli 1931 de Bonn-Agreement tussen de Anglicanen en de Oud-Katholieken ondertekend.

De brochure geeft inzicht in de relatie tussen de Anglicaanse en Oud-Katholieke Kerken in Europa en nodigt Anglicaanse en Oud-Katholieke parochies uit om met name op lokaal niveau meer over elkaar te ontdekken. De brochure is gebaseerd op de verklaring van de AOCICC uit 2011 genaamd Belonging together in Europe – A joint statement on aspects of ecclesiology and mission.

Klik hier om de brochure te bekijken.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 17 juli 2017