Gouden Jubileumtour langs alle parochies

‘In het spoor van Paulus’

‘Kom over en help ons’. Dit hoorde Paulus in een droom. Hij stak vervolgens over van Turkije naar Griekenland en verkondigde het Evangelie ook daar. Zo verbond hij door het Evangelie culturen en continenten met elkaar. Dit is een belangrijk deel van het goede nieuws van Jezus Christus: mensen kunnen in één gemeenschap samenleven, met al hun verschillen. (website stpaulus.okkn.nl)

De Bisschoppelijke Commissie Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland mag dit voetspoor van Paulus al 50 jaar volgen en wil in 2017 en 2018 ter gelegenheid van het gouden jubileum graag alle parochies een bezoek brengen. Met een Jubileumtour In het spoor van Paulus !

De start van de jubileumtour is op 17 september a.s. in de parochie Gouda !

Het bestuur wil graag met alle parochies in gesprek over missie en diaconaat, om te vieren dat missie en diaconaat betekenisvol en zinvol is! Voor u, voor mij, voor de ander/Ander! Om met elkaar te vieren dat missie en diaconaat gaat over relaties. Met onze naasten dichtbij en ver weg en met andere kerken. Om te vieren dat missie en diaconaat gaat over wederkerigheid, over verbondenheid en ook over de verantwoordelijkheid die wij in deze als Christenen hebben.

De projecten van Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland zijn tekenen van hoop, van liefde, verbondenheid, barmhartigheid, partnerschap, relatie en solidariteit. Dat zijn dingen die je niet ziet, die niet concreet zijn maar die je wel kunt ervaren! Die daarom niet minder echt of minder betekenisvol zijn! En juist die ontvangen ervaring voedt het verlangen, het smaakt naar meer!

Over dit alles gaat het bestuur de komende periode graag met de parochies in gesprek. Op een zondag na de dienst? Op een doordeweekse middag of op een avond? Het tijdstip wordt in overleg bepaald. Alle parochies zijn inmiddels uitgenodigd en worden gedurende de komende maanden benaderd in de hoop steeds een volgend station van de tour vast te kunnen leggen !

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 12 juli 2017