Bisdomdag in het bisdom Haarlem

Alle verwachting te boven! Dat is het thema van de bisdomdag die op zaterdag 14 oktober zal worden gehouden in de kathedraal van het bisdom in Haarlem.

Na de ontvangst met koffie en thee begint het ochtendprogramma dat voor alle leeftijden is. Het is interactief, vol ontmoeting en uitdaging. De lunch volgt rond het middaguur en na een ruime pauze gaan de workshops van start. Doe mee aan de Haarlemse wandeling of verdiep je in het maken van een goede folder voor kerkbalans, ga zingen met de bisschop of steek meer op over de kerkschatten van de kathedraal onder leiding van dhr. R. de Beer (Catharijneconvent). Voor jongeren (8-16 jaar) is er een eigen middagprogramma.

Rond kwart voor vijf begint de eucharistieviering die ook anders dan anders zal zijn, en daarna wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

De dag begint om 10 uur en de afsluitende maaltijd is om 18.00 uur.

Het thema “Alle verwachting te boven!” is genomen uit Matteüs (13:1-9) waar het gaat over de oogst van een mens die gezaaid had en die ruimschoots mag oogsten. Niet omdat alles gelukt was … (er waren ook zaadkorrels op de weg gevallen en op rotsen en er was zaad door vogels weggepikt). Maar toch mag het resultaat er wezen: Hondervoudig, zestigvoudig en dertigvoudig kon er worden geoogst.

Dus kom en laat u / je bemoedigen en inspireren, leer nieuwe mensen kennen of her-ontmoet. De dag is bedoeld voor alle-oudkatholieken en voor ieder die in onze kerk is geïnteresseerd en dit zou willen meemaken.

Verplicht is alleen de opgave! Via mail naar erna@okkn.nl. Doe het vandaag nog… of in elk geval vóór 7 oktober.

Tekst: Erna Peijnenburg

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 18 september 2017