‘De Oud-Katholieke Kerk van Nederland’ komt goed aan

Een paar maanden geleden verscheen De Oud-Katholieke Kerk van Nederland: een inleiding. Een nieuw boek met veel informatie over de Oud-Katholieke Kerk. Docenten van het seminarie schreven het. Maar wat vinden lezers? Een greep uit reacties van lezers: van pastoors, via boekhandelaren tot dagbladen.

In de parochie Amersfoort gebruikte pastoor Louis Runhaar het boek voor een gesprekskring: ‘we hebben het hoofdstuk over de geloofsleer van Mattijs Ploeger kort geleden gebruikt bij de kennismakingsgroep. Mensen vonden het een helder en duidelijk verhaal. Het was de kapstok voor een gesprek over hoe mensen zelf in het geloof staan.’

Esther van Straten zei ‘ik werk sinds een tijd in een Christelijke boekenwinkel in Den Haag, Ichthus. Ik heb het boek zien binnenkomen en op onze tafel voor nieuwe boeken neergelegd. Het ligt er nooit lang. Wij krijgen weliswaar nooit grote hoeveelheden binnen, maar zodra er een paar zijn, zijn ze snel weer verkocht. Grappig detail, ik ben zelf oud-katholiek en ken de mensen van onze kerk, de kopers zijn zelf meestal niet oud-katholiek!´

Ook op bol.com verscheen een recensie: ‘ Een prachtig boek met een helder inkijk en inleiding in de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Goede stevige hoofdstukken, welke de lezer een dieper verstaan bieden van wat de Oud-Katholieke Kerk van Nederland wil zijn en vanwaaruit zij leeft. Dit houdt zij niet graag alleen voor zichzelf maar biedt het aan aan de gehele oecumene! Ook voorzien van mooie én sprekende foto’s. Kortom: van harte aanbevolen.’

Dagblad Trouw was er heel snel bij met een recensie en schreef onder meer: ‘Goede kans dat u dankzij Smit en zijn collega’s binnenkort eens wilt binnenglippen in een oud-katholieke eredienst.’

Tenslotte een kort en krachtig commentaar op Facebook: ‘Mooi, die gaat op m’n verlanglijstje!’

Heeft u ook zo’n verlanglijstje? Het boek is via de webshop te koop (EUR 14,99, excl. verzendkosten).

Heeft u al een boek – of zelfs dit boek? Het is ook prima geschikt om cadeau te doen: aan die familieleden die zich afvragen: van wélke kerk ben je nu lid geworden? Of aan die nieuwe oecumenische collega voor wie de Oud-Katholieke Kerk ook wel erg nieuw was. – Voor een voorproefje, zie hier.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 27 juli 2018