‘God is speelsheid, God heeft plezier’

Komende zaterdagavond om 22 uur is Mgr. Bernd Wallet te gast in het NPO Radio 5 programma Onderweg. Elsbeth Gruteke is een uur lang in gesprek met Bernd Wallet over zijn werk, zijn geloof en zijn leven.

“Dit voorjaar werd hij gekozen tot de nieuwe Aartsbisschop van de Oud- Katholieke kerk van Utrecht. Door corona werd zijn wijding uitgesteld tot 7 november. Maar helaas, opnieuw zorgen de coronamaatregelen ervoor dat de wijding niet kan doorgaan.  

Bernd Wallet ziet de kerk als Gods missie met ons allemaal. Kerk-zijn doe je samen. Hij is niet van ‘denken in kaders’. Hij wordt gekarakteriseerd door een enorme vrijheidsdrang. Hij zegt hierover: ‘Ik zit niet in een systeem, ik zit in een beweging van de Heilige Geest’. Ook zegt hij. ‘God is speelsheid, God heeft plezier. Het spel dat hij met ons speelt is vaak verstoppertje.’”