Kerstchallenge voor jongeren

Doe je mee aan de kerstchallenge 2021? De jongerenpastores hebben dit jaar voor jongeren de Kerstchallenge ‘Geef licht‘ georganiseerd.

Zelfs nu het weer moeilijker is elkaar in het echt te ontmoeten, zijn er manieren om toch met elkaar kerst te vieren. Dit keer niet vanachter een beeldscherm, maar gewoon bij jou in de buurt! Met de interactieve Kerstchallenge ‘Geef licht’ onderzoek je samen met je medespelers naar de betekenis van kerst. Gaat dit feest over licht, cadeautjes en warme chocolademelk, of valt er nog meer te ontdekken?

Het verhaal speelt zich af tijdens en na de geboorte van Jezus. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt ineens een vluchteling. De Kerstchallenge volgt de vlucht van Jozef, Maria en Jezus naar Egypte. De tocht wordt verbonden aan vier verhalen van vluchtelingkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Jullie gaan licht brengen in het duister!

Samen met je eigen team loop je buiten een tocht door je wijk of dorp, of je kiest ervoor de challenge vanuit huis te spelen. Tijdens je tocht speel je spellen, ontcijfer je puzzels of helpt het lot een handje mee. De uitkomst bepaalt steeds je route. De tocht is geschikt voor de leeftijd 8-14 (zorg daarbij dat er één begeleidende speelleider is), maar het is ook zeker aan te raden om gezellig samen met je ouders/grootouders of met volwassenen onderling te spelen. Het fijne is, dat je de Kerstchallenge gedurende de hele kersttijd kunt spelen. Je kiest zelf een moment dat je uitkomt.

Wat heb je nodig?

– Een team (minimaal 2 personen en spelleider)

– Zin om een stukje te wandelen / een plekje thuis om te spelen

– Een telefoon met QR-reader en toegang tot het internet

– Enkele attributen (bijv. waxinelichtjes). Van tevoren krijg je te horen wat je mee moet nemen.

Hoe doe je mee? Stuur jongerenpastores Erna of Thelma een berichtje (erna.peijnenburg@okkn.nl / thelma.schoon@okkn.nl) en ontvang een wandelboekje thuis waarmee je op pad kunt gaan.

Succes (en vergeet ons niet een leuke foto te sturen van jullie tocht!)