Gelukkig nieuwjaar van de Summer School in oud-katholieke theologie!

In 2022 bieden wij onze summer school weer aan en we hopen we deelnemers welkom te kunnen heten in Utrecht.

Vanaf 3 juli wordt de klassieke cursus ‘Old Catholic Theology in its Ecumenical Context’ aangeboden. Dit is een inspirerende kennismaking met oud-katholieke theologie, geschiedenis en spiritualiteit die een week lang duurt. De cursus bestaat al bijna tien jaar en kent ieder jaar enthousiaste deelnemers!

Een week later volgt de verdiepende cursus ‘The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology beyond the Basics’ (10-16 juli). Deze cursus ging in 2021 van start en wordt vanwege de positieve reacties erop herhaald. Het biedt een ideale gelegenheid om dieper in te gaan op thema’s uit de oud-katholieke theologie.

Beide cursussen bevatten ook excursies die deelnemers kennis laten maken met de schatten die de stad Utrecht sinds de Middeleeuwen te bieden heeft op het vlak van de religiegeschiedenis.

De cursussen kunnen ook gecombineerd worden in de track ‘Old Catholic Theology: The Early Church as Charism and Challenge’ (wat ook een korting oplevert).

Meer informatie over de cursussen is te vinden via de links hierboven en de coördinator van de summer school, prof. Peter-Ben Smit, staat via p.b.a.s.mit@uu.nl ter beschikking om vragen ten beantwoorden.

PS We streven ernaar de summer school in persoon aan te bieden, maar zullen uiteraard rekening houden met de Covid-19 situatie.