Kijktip: Uit de bak

‘Er zijn sommige dingen die je niet met geld kan kopen’, zegt Anuar na zijn gesprek met pastoor Hans de Rie in de oud-katholieke Paradijskerk in Rotterdam. ‘Dit soort momenten. Happy zonder geld. Ik voel me fris nu’. De Paradijskerk werkte mee aan de vijfde aflevering van de NPO 3 – serie ‘Uit de bak’. 

In ‘Uit de bak’ delen vier mannen en een vrouw hun detentieverhaal met programmamaker Dwight van van de Vijver. Hij kent één kant van de medaille goed, want hij diende ruim twintig jaar bij de politie in Utrecht. Nu trekt hij langere tijd met deze mensen op om de andere kant te ontdekken. Hoe pakken zij hun leven na de gevangenis weer op? Waar lopen ze tegen aan?

Dwight merkt onder andere wat een lange tijd achter de tralies verblijven met je doet en hoe vrij je eigenlijk bent als ex-gedetineerde om een nieuwe start sociaal en maatschappelijk te maken in de samenleving. Een bijzondere ontmoeting tussen een ex-gedetineerde en pastoor Hans de Rie is een van de onderdelen van deze aflevering, waarin de Paradijskerk als diaconaal-pastorale plek in de stad én als prachtig godshuis in beeld komt. De aflevering is te zien via NPO Start: https://www.npostart.nl/uit-de-bak/06-01-2022/VPWON_1331489