Gezocht: vrijwilligers Luchthavenpastoraat

De luchthaven Schiphol is een ware miljoenenstad, met grote aantallen tijdelijke en voortdurend wisselende bewoners. Voor wie op reis in enigerlei vorm van nood komt, is er al ruim 47 jaar het Luchthavenpastoraat. Voor het zogeheten ‘Meditation Centre’ zoekt het Luchthavenpastoraat nu vrijwilligers. 

Wat is het Luchthavenpastoraat?
Drie pastors en een team van ca. 25 vrijwilligers voeren het Luchthavenpastoraat uit.  Een van de drie pastors is van anglicaanse of oud-katholieke huize, eentje protestants en eentje rooms-katholiek. Er is dagelijks één pastor op de luchthaven aanwezig voor opvang en hulp aan passagiers. Daarnaast is elke dag het Meditation Centre geopend, waar reizigers en medewerkers welkom zijn. Om even te komen bidden, mediteren of gewoon als ze behoefte hebben aan stilte. 

Vrijwilligers gezocht
Het Luchthavenpastoraat zoekt enthousiaste vrijwilligers om mee te werken in het Meditation Centre. De taak van de vrijwilligers is om ervoor te zorgen dat het Meditation Centre voor de passagiers (en vaak ook personeelsleden) een aangename plaats is om in rust te verblijven. Dit betekent dat u tijdens een dienst, één dagdeel per veertien dagen tijdens kantooruren of in het weekend, beschikbaar bent voor de mensen die het centrum bezoeken, vragen beantwoordt en respect toont voor de diversiteit aan levensbeschouwingen die er bestaat.

Meer weten?
Meer informatie over de vrijwilligersfuncties vindt u op de website van het Luchthavenpastoraat.
Meer weten over het Luchthavenpastoraat? Eerder verscheen op onze website een interview met twee luchthavenpastores.