Mannen in Marcus

Discussies over gender maken veel los in Nederland. Welke gendervormen worden acceptabel gevonden  of gewaardeerd? Steeds vaker gaat het daarbij ook over mannelijkheid. Met Mannen in Marcus levert oud-katholiek theoloog Peter-Ben Smit een originele bijdrage aan het gesprek.

In Mannen in Marcus. Gender in de oudste biografie van Jezus beschrijft Smit hoe in het evangelie volgens Marcus een levendige verkenning plaatsvindt over wat mannelijkheid zou moeten zijn. Macht, de omgang met vrouwen, afkomst, status: veel thema’s die een rol spelen in de huidige discussie komen aan de orde in nieuwe interpretaties van deze tekst. Het evangelie volgens Marcus biedt zo een verrassende en inspirerende spiegel voor het nadenken over gender anno nu.

Peter-Ben Smit, bijbelwetenschapper en oud-katholiek theoloog, is als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht.

Dit boek over de mannelijkheid van Jezus als kwetsbare held is confronterend. Wat hebben we seksualiteit en het lichaam belangrijk gemaakt, belangrijker dan ons gedrag.” – Monic Slingerland, redacteur Trouw

Meer informatie of kopen: