In de krant met ‘300 jaar Steenoven’

Afgelopen weekend stonden we stil bij 300 jaar sinds de verkiezing van Cornelis Steenoven tot aartsbisschop. En dat is ook in de kranten niet onopgemerkt gebleven. Zowel het Nederlands Dagblad als het Reformatorisch Dagblad besteedden aandacht aan deze historische gebeurtenis.

Zo schreef het Nederlands Dagblad een artikel over het ontstaan van de Oud-Katholieke Kerk: ‘Na een ruzie ontstond in Nederland een katholieke kerk waar de paus al drie eeuwen niets te zeggen heeft’. Het stuk blikt terug op de aanloop naar de verkiezing van Steenoven en duidt de geschiedenis.

Meer van het ND

Bernd Wallet en Joke Kolkman werden door het Nederlands Dagblad geïnterviewd over de aantrekkingskracht van de Oud-Katholieke Kerk. Ons kerkverband wordt ook wel eens een ‘vluchtheuvel’ genoemd. Wallet en Kolkman duiden waarom het relatief kleine kerkverband toch al eeuwen bestaansrecht heeft. Lees het artikel hier.

Daarnaast is redacteur Koos van Noppen langsgegaan bij een viering in de parochie van Egmond aan Zee. Het kerkkoor is het hart van de zondagse viering, en dat wilde de redacteur met eigen ogen zien. De reportage leest u hier.

Reformatorisch Dagblad

Het Reformatorisch Dagblad wijdde drie pagina’s aan een interview met aartsbisschop Bernd Wallet. In dit interview wordt het ontstaan van de Oud-Katholieke Kerk besproken, maar ook gaat Wallet in op de oecumene waar de kerk naar zoekt. Het interview van redacteur Bart Jan Spruyt leest u hier.