Thelma Schoon genomineerd voor de Jonge Theoloog des Vaderlands verkiezing

Onze eigen OKKN-diaken en jongerenpastor Thelma Schoon is genomineerd voor de titel van Jonge Theoloog des Vaderlands! Tijdens de Nacht van de Theologie zal bekend worden gemaakt welke jonge theoloog komend jaar ambassadeur zal zijn voor de theologie en bruggenbouwer tussen jongeren en de kerk. Er kan nog tot en met 17 oktober op Thelma gestemd worden.

Wat doet Thelma Schoon in aanmerking komen voor de titel Jonge Theoloog des Vaderlands? Ze studeerde af aan het Oud-Katholiek Seminarie en werd afgelopen jaar als diaken gewijd. Als twintiger, docent, diaken en jongerenpastor, balanceert ze behendig tussen de wereld van de kerk en de maatschappij. “Mijn vrienden vragen me weleens: de kerk, hoe kóm je erbij? En in de kerk wordt me gevraagd: Wat houdt jongeren bezig?”” Deze mix van werelden maakt haar leven en haar theologie opwindend. Want zoals ze zegt: “Spanning inspireert, vooral als ze blijft bestaan. Theologie wordt pas echt interessant als het spannend wordt.”

Eervolle titel
Jonge theologen zijn de bruggenbouwers tussen de vragen van de jeugd en diepgaande theologische inzichten. Ze maken theologische thema’s boeiend en begrijpelijk. Daarom wordt er (vrijwel) elk jaar gestreden om de eervolle titel van Jonge Theoloog des Vaderlands, waarbij studenten en alumni van diverse opleidingsniveaus, zowel van de universiteit als het hoger beroepsonderwijs, deelnemen.

Nacht van de Theologie
De Nacht van de Theologie, dit jaar op 27 oktober, laat zien dat theologen een cruciale rol spelen in maatschappelijke discussies. Dit evenement brengt vooraanstaande theologen met diverse achtergronden en overtuigingen bij elkaar om te praten over actuele onderwerpen. Het doel is om bezoekers te inspireren en hun interesse in de theologie levendig te houden. Tijdens deze Nacht wordt de Theoloog des Vaderlands verkozen, de Jonge Theoloog én de prijs voor het beste theologische boek van afgelopen jaar.

Stemmen op Thelma kan nu!
De winnaar van de titel Jonge Theoloog des Vaderlands wordt bepaald door een jury, op basis van online stemmen, video’s en projectplannen. Stemmen kan vanaf nu, via onderstaande link. Bekijk de introductievideo van Thelma Schoon hieronder en ga naar de website van de Nacht van de Theologie om te stemmen. Samen kunnen we laten zien hoezeer we Thelma Schoon waarderen en steunen in haar missie om de jonge generatie te inspireren.

Hieronder is de introductievideo van Schoon te zien. Op de website van Nacht van de Theologie kan tot en met 17 oktober op Thelma gestemd worden.