Niet normaal! Lezingenreeks met vijftal actuele thema’s vanaf 24 januari

Op 24 januari vindt de eerste lezing in de reeks ‘Niet normaal!’ van Denken in de Driehoek plaats in de Gertrudiskathedraal in Utrecht. Denken in de Driehoek biedt aan de hand van een vijftal thema’s lezingen over actuele thema’s voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, maatschappij en theologie.

De aankomende reeks, met als prikkelend thema ‘Niet normaal!’, staat bol van actuele thema’s. Tijdens de vijf verschillende lezingen worden onderwerpen verkend die de gangbare norm uitdagen, zoals religie, witheid en gender. Pas wanneer er frictie ontstaat en er vragen over de norm worden gesteld, wordt duidelijk dat wat als normaal wordt beschouwd, eigenlijk niet normaal is – althans, niet voor iedereen. In onze hedendaagse samenleving is het cruciaal om dit besef te koesteren. Denken in de Driehoek nodigt iedere geïnteresseerde uit om de grenzen van het normale te verkennen en kritisch na te denken over wat als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Data
24 januari – thema ‘Schoonheid’ met Hans Alma
21 februari – thema ‘Klimaat’ met Thelma Schoon en Rozemarijn van ’t Einde
13 maart – thema ‘Religie’ met Hanane Abouellotfi
17 april – thema ‘Witheid’ met Matthea Westerduin & Bianca Groen Gallant
15 mei – thema ‘Gender’ met Nella van den Brandt