Thelma Schoon in De Verwondering

“Jezelf stil zetten en ook je ziel tot rust brengen.” Dat is volgens Thelma Schoon, de Jonge Theoloog des Vaderlands en diaken in de Oud-Katholieke Kerk, de belangrijkste uitnodiging van de adventsperiode. Voor het programma De Verwondering ging Thelma op 17 december het gesprek aan met Annemiek Schrijver en sprak zij onder meer over haar diakenwijding en haar werk als jongerenpastor en docent levensbeschouwing.

“Ga op weg en wees goed voor anderen”, ziet zij niet alleen als haar eigen opdracht maar wil ze ook aan (jonge) mensen meegeven. Daar past een kerk bij waarin iedereen welkom is, erbij hoort en mee mag doen. “Heel veel mensen gaan nu naar binnen omdat de wereld zo uitdagend is. Het enige waar je het dan kan zoeken, is bij jezelf. Maar daardoor verlies je misschien ook iets van gemeenschap, iets van optimisme, we kunnen nog iets doen”, aldus Thelma. “Bij de zegen aan het einde van een kerkdienst word je opgeroepen om de wereld in te gaan maar ook om het leven aan te gaan. Laat alles je gebeuren. Het hele troostende is dat je die weg niet alleen hoeft te doen maar dat God bij je is.”

De uitzending van De Verwondering kijk je hier terug

Editie NL

Overigens is Thelma deze week niet van de buis te slaan. Op dinsdagavond 19 december is ze te zien bij EditieNL, waarin zij het belang van kerstverhalen uitlegt, ook voor niet-kerkelijke mensen van deze tijd. Je bekijkt die uitzending op RTL4, om 18:17 uur.

Beeld: KRO-NCRV