OKS Summer School 2024: samen verdiepen in de oud-katholieke theologie!

In de zomer van 2024 vindt de Summerschool van het Oud-Katholiek Seminarie (OKS) weer plaats. In 2024 biedt het OKS twee inspirerende en diepgaande cursussen aan en hoopt men weer veel deelnemers welkom te kunnen heten in Utrecht. Ben je geïnteresseerd in het bijspijkeren van je kennis over oud-katholieke theologie, in het gezelschap van andere enthousiaste studenten? Lees dan gauw verder voor meer informatie.

Het cursusaanbod voor 2024 omvat twee cursussen, van een kennismaking met de oud-katholieke theologie, tot diepgaande verkenning van oud-katholieke traditie.

  • Vanaf 7 juli wordt de klassieke cursus ‘Old Catholic Theology in its Ecumenical Context’ aangeboden. Dit is een inspirerende kennismaking met oud-katholieke theologie, geschiedenis en spiritualiteit die een week lang duurt. De cursus bestaat al bijna tien jaar en kent ieder jaar enthousiaste deelnemers!
  • Een week later volgt de verdiepende cursus ‘Old Catholic Theology beyond the Basics: In search of being Church in Communion’ (14-19 juli). Deze cursus ging in 2023 van start en wordt vanwege de positieve reacties erop herhaald. Hij biedt een ideale gelegenheid om dieper in te gaan op thema’s uit de oud-katholieke theologie. De cursus is ook heel geschikt voor wie in 2021 of 2022 al de eerdere verdiepende cursus ‘The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology beyond the Basics’  bezocht.

Beide cursussen bevatten ook excursies die deelnemers kennis laten maken met de schatten die de stad Utrecht sinds de Middeleeuwen te bieden heeft op het vlak van de religiegeschiedenis. De cursussen kunnen ook gecombineerd worden in de track ‘Old Catholic Theology: Communion as Calling and Challenge. Dat levert zelfs een korting op!

Meer informatie over de cursussen is te vinden via de links en via de brochures hieronder. Als coördinator van de summer school staat Prof. Dr. Peter-Ben Smit graag ter beschikking om alle vragen te beantwoorden, per mail via p.b.a.s.mit@uu.nl.