Voorbereidingen OK-superkamp in volle gang: ga je ook mee op safari?

In juli 2024 organiseert de kampleiding van OK Jeugdkampen een ‘superkamp’, waarbij het Landkamp en ZAKamp tegelijkertijd en op hetzelfde terrein plaatsvinden. In het weekend van 10-11 november kwam de kampleiding van de OK Jeugdkampen bij elkaar in Fort Penningsveer in Haarlemmerliede voor het eerste kampleidersweekend om de eerste voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk superkamp.

Tijdens het voorbereidingsweekend werd er nagedacht over het thema van het weekend, de activiteiten en de verdeling van de leiding over de twee kampen. Wie gaat er mee op het landkamp en wie neemt deel aan het ZAKamp? We deden een belronde naar deelnemers van voorgaande jaren, om iedereen uit te nodigen. Een creatieve brainstormsessie volgde voor de invulling van het programma, met tal van leuke activiteiten. Een voorproefje van het thema zie je op de foto: jungle!

Daarnaast hebben we ook nog eens een nieuwe kampleider mogen verwelkomen tijdens het voorbereidingsweekend: Thimo de Rijk is dit jaar nieuw als leiding bij de Oud-Katholieke Jeugdkampen. Hij stelt zichzelf hieronder graag even voor!

Nieuwe kampleider: Thimo de Rijk
“Mijn naam is Thimo de Rijk (op de foto in de gele polo met pet en stofzuigerstang). Ik ben 18 jaar, ik kom uit De Meern en ik ben in september gestart met de studie Bos- en Natuurbeheer aan de universiteit in Wageningen. Ik ben dit jaar nieuw als leiding bij de Oud-Katholieke jeugdkampen.
Zelf ben ik 9 jaar meegeweest op kamp als kampkind. Hier heb ik geweldige herinneringen aan en zo heb ik goede vriendschappen opgebouwd tijdens deze zomerweken. Dit was voor mij de beste week van het jaar, hier keek ik altijd naar uit in de vakantie. Ook afgelopen jaar, het ZAKamp 2023, was erg geslaagd en we hebben weer hele toffe dingen gedaan en mooie gesprekken gevoerd. Ik heb heel erg veel zin om nu leiding te zijn op landkamp en ik ben ook heel enthousiast over het Superkamp!”

Ga je mee op safari?
Ga je met ons mee kamperen in de jungle van Westelbeers? Kom je mee op safari naar het nieuwe kampterrein De Roerdomp? Het Landkamp is voor kinderen van 8-14 jaar, het ZAKamp is voor jongeren van 15-19 jaar. Beide kampen vinden tegelijkertijd plaats van 20 t/m 27 juli 2024, op Kampeerterrein De Roerdomp in Westelbeers. Meer informatie en aanmelden via https://www.okjeugdkampen.nl/event.