Terugkijktip: Thelma Schoon in ‘De Nachtzoen’

Op 27 februari was Thelma Schoon te zien in het EO-programma De Nachtzoen (EO). In dit korte nachtelijke televisieprogramma legt een gast, samen met presentator Marleen Stelling, ‘Nederland op bed met een zoen, lieve woorden of een liedje’.

“De nacht in het klooster, dát intrigeert me heel erg,” vertelt Thelma. “Het donkerste uur van de nacht, is het uur vlak voordat het weer licht wordt. Dat is ook vaak het moment waarop je angsten en zorgen de kop opsteken. Angsten komen dan heel erg binnen en je bent heel kwetsbaar.” Voor Thelma is dan juist het middernachtsgebed in het klooster, de metten, van groot belang. “Je gaat dan een soort oefenen met het duister, dat vind ik heel krachtig. Op dat moment komen ook de bijbelteksten en psalmen heel erg binnen.”

Kijk de aflevering hier terug via NPO start