Tentoonstelling met uniek Oud-Katholiek erfgoed

Oud-katholieken krijgen speciaal welkom bij tentoonstelling ‘Fashion for God’ in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Een hartelijke uitnodiging aan oud-katholieken om dit najaar de expositie ‘Fashion for God’ in Museum Catharijneconvent te bezoeken. De tentoonstelling is gedurende de hele looptijd – van 14 oktober 2023 tot 21 januari 2024 – voor oud-katholieken gratis toegankelijk. Leden van de Oud-Katholieke Kerk kunnen de dag voor de officiële opening tijdens een speciale besloten preview de tentoonstelling al bezoeken.

Over de tentoonstelling

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom wij oud-katholieken roze koorkappen gebruiken of wat de oorsprong is van onze felkleurige kerkgewaden? Het antwoord krijgt u dit najaar tijdens de expositie ‘Fashion for God’ in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Aan de basis van de tentoonstelling staat het promotieonderzoek van onze conservator oud-katholiek erfgoed Richard de Beer. Hij verdiepte zich in de fascinerende geschiedenis van de Nederlandse schuilkerken begin zeventiende eeuw en ontdekte hoe dure baljurken in kerkelijke gewaden veranderden en hoe liefde voor God en mode bij elkaar kwamen.

Uitnodiging voor preview

Museum Catharijneconvent nodigt leden en gastleden van de Oud-Katholieke Kerk uit de tentoonstelling nog voor de officiële opening te komen bekijken. U bent van harte welkom tijdens een speciale preview op donderdag 12 oktober. De deuren gaan open om 14.00 uur en sluiten om 19.00 uur. Kies een voor u prettig tijdstip en kom als eerste genieten van deze prachtige tentoonstelling! De entree is gratis. Aanmelden voor deze besloten preview is noodzakelijk en kan zo lang de voorraad strekt bij Museum Catharijneconvent via deze link.

Gratis toegang tot tentoonstelling

Leden en gastleden van de Oud-Katholieke Kerk kunnen de tentoonstelling gedurende de hele looptijd gratis bezoeken. Om u bij het museum als lid of gastlid te kunnen identificeren vult u dit korte online formulier in. Na het invullen krijgt u een bevestigingsmail. Op vertoon van deze mail, op uw telefoon of op papier, krijgt u toegang tot de tentoonstelling.

Groepsrondleiding

We kunnen ons voorstellen dat u het leuk vindt om met een groep, bijvoorbeeld samen met mede parochianen, een rondleiding over de expositie te krijgen door onze conservator Richard de Beer. U kunt zich daarvoor aanmelden door een mailtje te sturen naar groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

We hopen op een prachtige expositie en danken Museum Catharijneconvent voor de gastvrijheid. Heeft u vragen, mail dan naar buro@okkn.nl.