Intercity komt op stoom

Langzaam maar zeker begint de trein vaart te krijgen, het informatiemateriaal gaat bij duizenden de deur uit bij de Katholieke Bijbelstichting (KBS), die de verzending voor de Rooms-Katholieken verzorgt. En er komen ook positieve berichten van de PKN. Binnen de eigen kerk zijn zowel de bestelde boekjes als het promotiemateriaal uitgeleverd en in de parochies kan men aan het werk. Zoals:

Utrecht op straat:
in Utrecht staat Mary Hallebeek op 31 maart en 7 april namens de Oud-katholieke parochie met een kraam op de Stadshuisbrug. Midden in de stad gaat ze samen met een aantal parochianen de boekjes "aan de man brengen" en mensen uitnodigen voor de vieringen. Zelfs aparte "Intercity T-shirts" worden niet geschuwd…

Egmond op toeren: er bleken in Egmond zoveel meer oud-katholieken te wonen dat deze parochie al weer een nabestelling heeft gedaan om iedereen te kunnen voorzien van een boekje. Meer dan 600 boekjes zijn er persoonlijk rond gebracht, dat wordt de kerk uitbouwen voor Pasen.

Landelijk: op 8 maart wordt om 15.00 uur de landelijke perscampagne gestart met een persconferentie waarbij zowel aartsbisschop Joris Vercammen als Adrianus Kardinaal Simonis (RKK), ds. Bas Plaisier (PKN) en ds. Ineke Bakker (algemeen secretaris Raad van Kerken) en diverse vertegenwoordigers van de andere meewerkende kerken acte de présence geven.
Plaats: de vertrouwde Gertrudiskapel ("in de Driehoek") aan het Willemsplantsoen te Utrecht.

Zie voor meer informatie de speciale website en meld u daar aan als parochie wanneer u meedoet.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 6 maart 2006