Frank de Haart koninklijk onderscheiden

Vanwege zijn jarenlange inzet voor de Oud-Katholieke Kerk werd Frank de Haart (63) afgelopen maandag 5 juli geridderd. Frank was jarenlang voorzitter van de Synode en leidt het college van regenten van de ORKA.

Foto: Gemeente Houten

Frank de Haart ontving de koninklijke onderscheiding thuis in Schalkwijk, waar hij zelf een bijeenkomst had belegd met regenten en oud-regenten (bestuursleden) van de ORKA (Oud RK Aalmoezenierskamer; opgericht om diegenen te ondersteunen die niet in hun eigen behoeften kunnen voorzien).

Geloof blijkt uit daden
Gezien Franks verdiensten is dit blijk van waardering uit de samenleving zeer terecht. Frank was jarenlang voorzitter van de Synode en leidt nog steeds het college van regenten van de ORKA. Zijn kritische distantie verhindert nooit dat hij zich met hart en ziel aan zijn kerk verknocht weet en dat hij troost vindt in zijn geloof. Maar geloof blijkt uit daden, en dat heeft Frank van jongs af aan laten zien.

Ernstig ziek
Normaal gesproken worden lintjes uitgereikt op Koningsdag, maar het is niet zeker of De Haart dat nog haalt. Frank is open over zijn ziekte (alvleeskanker) en probeert zo goed als het gaat te genieten van elke dag die hem wordt gegeven. In een interview met De Gelderlander deelt Frank hier zelf over: “Het gaat nu goed met me. Ik put veel kracht uit mijn geloof en ervaar ontzettend veel steun uit de kerkgemeenschap.”

Ook vanaf deze plaats willen we Frank van harte feliciteren!