Vastenactie 2023

Ook dit jaar organiseert Missie St Paulus tijdens de Veertigdagentijd weer een bijpassende collecte. Het betreft het Tumaini-project voor de opvang van (wees)kinderen in Goma in Oost Congo. In Goma wonen veel vluchtelingen, sommigen zelfs al jaren. Ze zijn gevlucht voor oorlog of natuurgeweld.

Onder de ontheemde vluchtelingen zijn veel getraumatiseerde vrouwen en (wees)kinderen. Omdat de mensen naar de steden gevlucht zijn, wordt het land niet meer bewerkt en is er gebrek aan voedsel. Ondervoeding is wijdverbreid: bijna de helft van de kinderen onder de 5 jaar in Goma lijdt aan chronische ondervoeding, 4,6% aan ernstige en levensbedreigende ondervoeding.

Over het Tumaini-project

Het Tumaini-project steunt 75 (wees)kinderen zodat zij gratis naar school kunnen. In het Tumaini-centrum worden één keer per week maaltijden voor de kleinere kinderen gekookt en aan de moeders, die vaak ook honger lijden, worden pakjes met basisvoedingsmiddelen gegeven. Er wordt kleding beschikbaar gesteld en psychologische ondersteuning en gezondheidszorg gegeven. Sommige gezinnen kunnen een kleine bijdrage leveren in de kosten.

Helpt u mee?

Uw steun is hard nodig. Bijdragen aan deze Vastenactie kan via uw eigen parochie. Het bedrag dat u overmaakt naar het kerkbestuur, keren zij aan het einde van de actie uit aan Missie St Paulus.

Lees alles over de Vastenactie hier.